eerder nieuwjaarsconcert in De Schelf
eerder nieuwjaarsconcert in De Schelf Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Oostvaarders en veel meer in wijkcentrum van Schelfhorst

ALMELO – Het shantykoor De Oostvaarders houdt zaterdag zijn Nieuwjaarsconcert in het wijkcentrum De Schelf, vanaf half acht.

Het is een concert met zestig zangers met een combo van zeven muzikanten. Voorgaande jaren werdgroepen als De Schellevissen, The Baggar s ' Clan en de Flagiolettes (een meidengroep uit Brabant) gevraagd het concert mede kleur te geven en ook dit keer is er een spetterende act, die een verassing moet zijn.

De Oostvaarders hebben bewust gekozen voor het eind januari omdat dit koor erg veel gevraagd wordt voor kerstoptredens en dan een drukke periode heeft. Om representatief voor de dag te kunnen komen hebben de mannen van dirigent Hans Visschedijk vier januari repetities gehad om de fijne kantjes aan het optreden in De Schelf fijn te slijpen.

Als bijzonderheid heeft Visschedijk zijn mannen een aantal medleys laten instuderen waarbij een knipoog wordt gegeven naar de zeventiger jaren. Vorige jaren vermaakte het publiek zich uitstekend met songs van Freddy Quin, Fats Domino en Elvis Presley.

Na het concert begint om negen uur de afterparty met de band Copperfield uit Limburg, met een variatie van rock&roll, beat en blues, plus de klassieke gitaar-instrumentals. Deze afterparty is in de grote barruimte van De Schelf, alwaar ook een verloting plaatsvindt, gepresenteerd door René Teerlink.