Afbeelding
Foto: archief

Kritiek over plan sluiting van poliklinieken en parkeren ZGT

ALMELO – Het besluit van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) te Almelo om de poliklinieken te sluiten in Goor en Nijverdal stuit op groot verzet, net als de verhoging van de parkeertarieven.

Volgens wethouder Coes van de Hellendoornbestaat de noodzaak bij de Raad van Bestuur van ZGT om twaalf tot vijftien miljoen euro te bezuinigen, waarbij in de kosten zal moeten worden gesneden, waarbij dan nóg niet aan gedwongen ontslagen zou zijn te ontkomen. De sluiting van de polikliniek in het Medisch Centrum te Nijverdal zou betekenen dat inwoners van de gemeente Hellendoorn voor controles en kleine ingrepen een afspraak moeten maken in één van de twee ziekenhuizen van ZGT in Almelo (Twenteborg) dan wel Hengelo (Streekziekenhuis Midden-Twente). De plaatselijke cliëntenraad WMO vindt het een grote stap achterwaarts, want er werd een jaar of vijftien geleden juist met veel actie en inzet bewerkstelligd dat ZGT in zijn 'verzorgingsgebied' poliklinieken opende voor laagdrempelige zorg.

De gemeenteraad van Hellendoorn vindt dat Coes zich inspanningen zou moeten getroosten sluiting te voorkómen. Coes wil dat zeker doen, maar vindt dat de raad geen waardeoordeel aan het voorgenomen besluit van ZGT moet hangen. Er komt nog een bijeenkomst voor raadsleden. De raad van Hellendoorn zal in dat treffen ook de verhoging van de parkeertarieven bij het ziekenhuis in Almelo hekelen.