Afbeelding
Foto: Eurosped

Volleybalsters van Eurosped op dreef op tweetal fronten

VROOMSHOOP/ALMELO – De volleybalvrouwen van Eurosped hebben de eerste halve finale van de bekerstrijd in eigen huis riant gewonnen door Sneek met 3-1 te verslaan. De return staat komende week in Friesland op het programma.

Het leek thuis finaal mis te gaan, want Eurosped verloor de eerste set van Sneek, dat in de reguliere competitie boven Eurosped staat. Dat weerspiegelde zich in de eerste set die met klinkende cijfers door Sneek werd gewonnen, namelijk met 17-25. In de tweede set ging het gelijk-op, maar uiteindelijk trok Eurosped wel met 26-24 aan het langste eind. Het betekende een enorme boost voor het zelfvertrouwen en de teamspirit, wat goed was voor een verpletterende derde set: 25-9. Vervolgens werd de zege veilig gesteld in een rustige maar soevereine vierde set: 25-21.

Bus voor supporters

Na de prachtige overwinning op komt de bekerfinale nu echt wel in zicht, laat het bestuur weten. De steun van de fans kan in Sneek wel een factor van betekenis zijn. Om ervoor te zorgen dat het de vrouwen vsan Eurosped ook echt gaat lukken om de finale te bereiken, laat de club weten 'met zo veel mogelijk supporters' naar Sneek te willen afreizen om het team aan te moedigen bij de tweede halve-finale wedstrijd. Daartoe rijdt een bus vanaf Het Punt in Vroomshoop. Het vertrek is om half zes en de aankomst is voorzien tegen zeven uur. Leden van de supportersclub hebben voorrang bij de verdeling der stoelen in de touringcar. Bij het bereiken van de finale zal Sliedrecht waarschijnlijk de tegenstander zijn, wat die ploeg won het eerste treffen met Alterno in Apeldoorn, met 1-3.

Competitie ook lekker

In de competitie draait de eredivisiebrigade ook prima. Door een zege op Talententeam Papendal plaatste Eurosped zich nu al voor de kampioenspoule van de eredivisie. Het team won in Arnhem met 3-1. in de eerste, derde en vierde set was de ploeg van trainer Jan Berendsen met 15-25, 20-25 en 18-25 de sterkste. Judith Kamphuis was met 22 punten topscorer.