Afbeelding
Foto:

Geef de auto extra aandacht tijdens winterweer

ENSCHEDE - Het winterseizoen is altijd een zwaardere periode voor de auto. De gladheid en prut op de wegen, de lagere temperatuur die je accu kan beïnvloeden en natuurlijk de deuren die vastvriezen. Allemaal winters leed waar we goed bekend mee zijn. Maar denkt u ook wel aan de vloeistoffen in uw auto?

De ervaring leert dat veel automobilisten te weinig bewust zijn van de gevolgen van kou op hun vloeistoffen. Zo is het gebruik van ruitenwisservloeistof met antivries aan te raden voor de winterperiode. Zodra de temperaturen op het vriespunt komen is het verstandig om de oude vloeistof te vervangen door echt winter-geschikte sproeivloeistof. De normale ruitensproeivloeistof kan namelijk in het reservoir en de leidingen bevriezen, waardoor de ruiten niet gesproeid kunnen worden.

Koelvloeistof
Ook in de winter is het belangrijk om voldoende koelvloeistof in de auto te doen. Want koelvloeistof met antivries voorkomt veel problemen; door het niveau aan te vullen gaat dit niet bevriezen. Controleer het niveau wel bij een stilstaande, koude motor om zo een accuraat beeld te krijgen. Bij extremere temperaturen kan ook het vervangen van olie voor dunnere olie kan problemen voorkomen; kou maakt olie namelijk dikker met problemen als gevolg.

Goed advies
Twimva Automaterialen aan Het Poolman 11 in Enschede en Twentepoort West 25 in Almelo hebben een ruime selectie van winterklare vloeistoffen, maar ook natuurlijk handige helpers zoals ijskrabbers en slotontdooier. Kom dus langs voor goed advies of kijk ook eens op www.twimva.com

Afbeelding