Borhave ligt op koers voor de poule die gaat om titelstrijd

BORNE/ALMELO – Het vrouwenteam van de handbalvereniging Borhave verloor afgelopen weekend in de eigen sportzaal 't Wooldrik in Borne van grootmacht Quintus.

Borhave is het hoogst spelende handbalteam van Twente en komt nu voor het tweede seizoen uit op het allerhoogste niveau: de vaderlandse eredivisie

De vereniging oefent onmiskenbare trekkracht uit op andere clubs in Twente en werkt daar ook mee samen, teneinde talenten kansen te bieden. Dat gebeurt onder meer met de handbalclub van Zenderen (jeugd) en met Olympia in Hengelo (opleiding). Ook in Almelo heeft de vereniging fans,met name dus het eerste vrouwenteam.

De vrouwen van Borhave staan nu zesde in het klassement, met negen punten, twee punten achter Venlo en drie punten voor Westfriesland. Het streven is plaatsing in de kampioenspoule en daarvoor moet minimaal de zesde plek worden behouden, wat vorig seizoen net niet lukte. Het zou een groot succes zijn als het team er dit keer wel in slaagt om tot het laatst mee te doen met de grote clubs

Het verlies tegen Quintus was ingecalculeerd, want de ploeg uit Kwintsheul geldt als een geheide titelkandidaat in de eredivisie van het vrouwenhandbal. Met een eindstand van 28-39 werd de schade zeer binnen de perken gehouden. Er zijn wedstrijden waarin Borhave minder vaak scoort. Zeker, de marge van elf treffers is behoorlijk, want zegt vooral veel over de aanvallende power van de bezoekers, die naar verwachting om het landskampioenschap zullen strijden met VOC uit Amsterdam en Dalfsen.

Het thuisteam van trainer Rik Philips leverde in Borne flink weerwerk, had in fases zelfs een overwicht, maar kwam uiteindelijk kracht en klasse tekort.