Vedelaar houdt tiende Herman Höften-lezing

ALMELO - Nelleke Vedelaar, landelijk voorzitter van de PvdA, houdt maandagvond vanaf half acht in De Meridiaan de tiende Herman Höften-lezing.

Höften was ruim dertig jaar raadslid en had in alle geledingen van de maatschappij zijn invloed. Het was een sociaal-democraat zoals ze er niet meer zijn. Na zijn overlijden in 2007 besloot het bestuur van de lokale afdeling een jaarlezing te houden en die die naar Höften te vernoemen.

Vedelaar, voorheen raadslid en wethouder te Zwolle, werd vorig jaar oktober gekozen tot voorzitter van de PvdA, als opvolger van Hans Spekman. Ze kreeg meteen een klus aan de William Moorlag-kwestie, over het Tweede Kamer-lid dat in opspraak kwam vanwege de manier waarop hij het sociaal werkvoorzieningsbedrijf Alescon in Drenthe runde.

Vedelaar heeft zich laten bijpraten over Höften, 'Politiek was voor hem een middel om het leven van de inwoners van Almelo beter te maken. Ik neem daar een voorbeeld aan. De belangrijkste taak voor sociaaldemocraten is weten wat er leeft, lokaal en regionaal, en dat vertalen naar concrete oplossingen. Of dat nu in de gemeenteraad is of in Den Haag en Brussel. Daarom ben ik zeer vereerd deze lezing te mogen geven', aldus de landelijk voorvrouw van de PvdA.