Afbeelding
Foto: archief

Almelo praat over bouw zwembad, Twenterand wil beginnen

ALMELO/VRIEZENVEEN - De gemeente Almelo overweegt een nieuw zwembad te bouwen, bij de buren gebeurt het.

Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand wil de grootonderhoudskosten van het toekomstige zwembad in Vriezenveen-Noord uit de jaarlijkse exploitatiebijdrage halen. Daardoor kan de bijdrage voor een exploitant voor het bad met 95.000 euro worden verminderd tot 550.000 euro.

De achterliggende gedachte is onduidelijk, tenzij het oogmerk is dat de gemeente Twenterand het onderhoud goedkoper op het zere been denkt te kunnen nemen, maar dat kan het college nog op de emmer vriezen als ten gemeentehuize aan het Manitobaplein een afdeling in de benen moet houden.

Het college meent dat het zonder de post groot onderhoud eenvoudiger zal zijn een exploitant te vinden. Dat is ook de redenering van een bureau dat het gemeentebestuur in de arm nam en dat adviseerde de grootonderhoudskosten buiten de exploitatie te houden, omdat mogelijke exploitanten het risico te groot zouden achten. De fractie van de VVD is er niet gerust op. 'De inwoners draaien op voor een risico dat een kandidaat-exploitant kennelijk niet wil nemen.'Onduidelijk is nog wanneer de aanbesteding van de bouw van het overdekte zwembad aan de Prinsenweg in Vriezenveen-Noord witte rook oplevert.