Met trein van Almelo nu op naar Bielefeld

ALMELO/BIELEFELD - Het is, zij het met wat aanloopproblemen, sinds deze week mogelijk met nieuwe elektrische treinen vanuit Almelo via Oldenzaal naar Duitsland te reizen met stops in Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück en eindbestemming Bielefeld.

Het is voor het eerst dat er een trein tussen Hengelo en Bielefeld rijdt. Op het traject worden acht nieuwe treinen van het type Stadler Flirt ingezet. Deze treinen zijn voorzien van een meerstroomsysteem .Elk uur rijdt er een trein vanuit Hengelo richting Bielefeld en terug.

Volgens gedeputeerde Boerman, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in de provincie Overijssel, is de nieuwe treinverbinding tussen Twente en Duitsland ná de grensoverschrijdende treinverbinding Enschede-Gronau richting Munster en Dortmund, al sinds in 2001 een mijlpaal. Hij wijst op het belang van economische groei en werkgelegenheid.

Miljoenen

Het contract tussen de drie opdrachtgevers en Keolis Deutschland heeft een looptijd van vijftien jaar. Voor de exploitatie van de trein tussen Hengelo-Bielefeld stelt de provincie Overijssel dertien miljoen euro beschikbaar en het rijk 9,5 miljoen.