Lieke Marsman
Lieke Marsman Foto: archief

Dichters bij Almeloërs in Borne

ALMELO/BORNE – Het dichtersduo Jaap Besteman en Willem van Dooren ontvangt volgende week donderdag 25 januari de dichter Lieke Marsman in het Kulturhus (Bijenkorf) te Borne.

Lieke Marsman debuteerde ze met Wat ik mijzelf graag voorhoud, een bundel die haar de titel 'wonderkind van de poëzie' opleverde. Ze won de C. Buddingh-prijs en de Liegend Konijn Debuut-prijs Vorig jaar juni verscheen haar roman Het tegenovergestelde van een mens, waarin zij ideeën over klimaatverandering en identiteit aan de orde stelt.

Ook lezen Cees Brekelmans en Gerrit Rensink poëzie van hun hoofd en hart voor. Muzikaal wordt de avond ondersteund door Frank Droste en Bert Reerink. Bovendien wordt een nieuwe bundel Borne doet poëzie gepresenteerd. Het is inmiddels al de vijfde bundel. Vele dichters, bekende en minder bekende, hebben weer gedichten ingestuurd. Het niveau is afwisselend, maar over het algemeen goed, waardoor het een unieke weergave wordt van de poëzie uit Borne en omstreken. De bundel wordt verluchtigd met een aantal tekeningen van Remco Dikken, kunstenaar te Borne. Hij heeft ook weer de omslag verzorgd. Er worden tien gedichten geselecteerd die door de dichters zelf worden voorgelezen.