theaterzaal Hof 88
theaterzaal Hof 88 Foto: RTV Oost

Van alles te doen op 27 januari op Culuurplein bij Hof 88

ALMELO - De Kaliber Kunstenschool, Theater Hof 88 en Kunsthal Hof 88 (Indigo Almelo) houden volgende week zaterdag 27 januari de eerste open dag van het Cultuurplein Elisabethhof.

Vanaf twaalf uur openen deze cultuurpartners op het vernieuwde Elisabethhof hun deuren voor de inwoners van Almelo en omstreken. Tijdens de open dag krijgen bezoekers de mogelijkheid om achter de schermen te kijken. De open dag duurt tot vijf uur. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van Theater Hof 88 tijdens een van de rondleidingen. Daarnaast is 's avonds in het kader van het Nationaal Theaterweekend tegen het gereduceerde tarief van een tientje de cabaretvoorstelling te zien van Karin Bruers & Nol Havens.

Stofwisseling

Kunsthal Hof 88 opent ook vanaf twaalf uur de deuren. Vanaf één uur vertellen de medewerkers alles over de tentoonstelling 'Stofwisseling'; over de kunstenaars, de gebruikte technieken, et cetera.

Selfiewedstrijd

Bij Kaliber Kunstenschool is daarna een aansluitende workshop te volgen. Daarnaast organiseert de Kunsthal een selfie-wedstrijd, die zeker bij de jeugd in trek zal zijn, want een kunstvorm van nu voor de generatie van de toekomst, ook al vanwege de menigvuldige mogelijkheden..

Solistenconcours

Kaliber Kunstenschool houdt tijdens de open dag verder een concours met jonge solisten in de Kapelzaal van het theater. Ook zijn er op het plein en in de gebouwen verschillende optredens, waaronder van singer-songwriters in de Tuinzaal en een popband in de hal van Kaliber.

Koffie klaar

Natuurlijk staat voor alle bezoekers de koffie klaar en wordt er gezorgd voor iets lekkers. De open dag is gratis toegankelijk en dient als opmaat voor een seizoen vol muziek, theater, beeldende kunst en educatie in de ruimtes die gedapeerd zijn aan wa nu dus Cultuurplein Elisabethhof heet.