Brandley Kuwas oktober vorig jaar tijdens PSV-Heracles
Brandley Kuwas oktober vorig jaar tijdens PSV-Heracles Foto: Twentesport

Heracles hervat de strijd na winter tegen koploper

ALMELO - Na een winterstop van vier weken begint dit weekend het vervolg van de competitie voor Heracles met een thuiswedstrijd tegen koploper PSV. De eerste helft van de competitie begon Heracles op eigen veld met een zege op Ajax.

Bij winst op PSV zou Heracles behalve zichzelf ook Ajax een goede dienst bewijzen, want het houdt de kampioenstijd spannend, al moet Ajax dan wel dit weekend de klassieker tegen Feyenoord winnen. PSV staat nu vijf punten voor op Ajax.

Hoe dan ook is het voor de Almeloërs van belang de punten tegen PSV in eigen huis te houden, om op testomen naar het linker rijtje. De ploeg heeft nu 22 punten in een drukke middenmoot waarin de verschillen klein zijn.

Eerder dit seizoen troffen Heracles en PSV elkaar in Eindhoven. Na een kleine twintig minuten voetballen kwam PSV op voorsprong. Lange tijd bleef het bij deze 1-0 tussenstand, waardoor Heracles mocht blijven hopen op een goed resultaat, maar de ploeg van trainer Cocu liet in de 78ste minuut de 2-0 aantekenen. De schade werd groter toen Robin Pröpper moest inrukken met rood en PSV vlak voor tijd zijn derde treffer op de borden bracht

Wat in het voordeel van Heracles Almelo spreekt is de balans in thuiswedstrijden. De ploeg wist dit seizoen zes van zijn negen thuiswedstrijden te winnen. Alleen landskampioen Feyenoord verliet als bezoekende ploeg het Polman Stadion met drie punten.

De wedstrijd Heracles Almelo-PSV is het slotstuk van het weekend, want de aftrap is om kwart voor vijf.

Nog twee derby's

In de tweede seizoenshelft speelt Heracles verder nog in eigen huis tegen de streekderby's ten FC Twente en PEC Zwolle.

Supporterbussen

Ook in de tweede seizoenshelft rijdt de supportersbus naar het stadion. Dit initiatief werd in de eerste seizoenshelft getest en krijgt een vervolg. De bussen van Oad blijven de gehele tweede seizoenshelft rijden. Instappen is mogelijk voor een paar euro. Vooraf een buskaart aanschaffen is niet nodig, deze is te koop bij de buschauffeur. Supportersbussen rijden bij iedere thuiswedstrijd vanuit Rijssen en Wierden, Tubbergen, Albergen en Mariaparochie en Sibculo, Westerhaar, Vroomshoop en Vriezenveen. Supporters die meereizen worden voor de deur van het Polman Stadion afgezet en stappen op deze plek na de wedstrijd weer in.

Kidspark

Dankzij hoofdsponsor Asito maakt de curlingbaan zondag zijn debuut bij het Kidspark van Heracles Almelo. Het Kidspark wordt meerdere malen per seizoen georganiseerd bij thuiswedstrijden, zo dus ook bij de thuiswedstrijd tegen PSV. Er is voor de kinderen een curlingbaan, en een sleebaan en er kunnen populaire voetbalspellen worden gespeeld, vanaf kwart voor drie.