Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Schelfhorstloop met diverse afstanden voor jong en oud

ALMELO – Voor de dertiende keer vindt zondag de Schelfhorstpark Winterloop plaats. De organisatie is in handen van de Stichting Schelfhorstpark, in nauwe samenwerking met atletiekvereniging isu De organisatie verwacht het succes van de Winterloop van afgelopen jaren te overtreffen. 'Wij hopen op mooi loopweer met ook veel jeugdige hardlopers', zegt Bas Huizinga namens de organisatie.

Om half twee zal na het openingswoord van wijkwethouder Cornelissen de jeugd tot en met elf jaar de jeugdafstand van twee kilometer lopen. Het startschot zal gedaan worden door Herbert Halfman van Sisu. De officiële wedstrijdspeaker is de heer Eric Dogger, die net als afgelopen jaren de supporters van informatie over de loop zal voorzien.

Om vijf over twee gaat de zes kilometer van start, om drie uur gevolgd door de vier en de tien kilometer

Inschrijven voor de winterloop kan vanaf twaalf en tot dertig minuten voor aanvang van de te lopen afstand in Huize Friso tegenover de entree van het Schelfhorstpark. De inschrijfkosten bedragen drie euro. Iedere loper ontvangt na afloop een herdenkingsvaantje en nabij de start/finish zal er een gezellige startersarea zijn met producten die worden aangeboden door ondernemers uit de wijk Schelfhorst. Voor de snelste lopers zijn er bekers en medailles.

De organisatie laat weten 'trots en blij' te zijn dat ook voor de dertiende keer Huize Friso als 'gastheer' zal optreden en tevens zeer dankbaar voor de ondersteuning van atletiekvereniging Sisu die natuurlijk veel expertise en organisatiekunst inbrengt en de steun van de lokale ondernemers.