Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Record aan donaties jeugd via Roggekamp Peitsch (RP)Fonds

ALMELO – De stedelijke stichting Roggekamp Peitsch Fonds stelde vorig jaar een recordbedrag beschikbaar aan een groot aantal organisaties en instellingen in de stad dat zich bezighoudt met kinder- en jeugdactiviteiten. Er werd bijna een halve ton uitgekeerd en voor dit jaar is al meer dan tien mille aan financiële steun toegezegd. Het fonds hoopt dit jaar nog meer dan een halve ton uit te kunnen keren en gaat daarvoor meer de publiciteit zoeken en de sociale media inzetten.

Roggekamp Peitsch Fonds is een Almelo's fonds met een eigen vermogen dat ook schenkingen, erfstellingen, legaten en andere giften mag accepteren. De rente die het fonds jaarlijks krijgt, keert het uit aan tal van projecten, activiteiten en initiatieven op het gebied van onderwijs, vorming, opvang, sport, spel en vrijetijdsbesteding voor kinderen in Almelo.

Er is een aantal instanties in Almelo dat ieder jaar voor haar activiteiten een beroep doet op het RP Fonds – en zelden tevergeefs. Zoals de Rembrandtfiësta, Almelo Events, Paco Plumtrek, het Historisch Festival, het Pleinconcert, de Historische Kring Stad en Ambt Almelo en Hob Nob.

Variatie

De bijdragen van het fonds lopen uiteen van bescheiden bedragen als 350 euro tot substantiële donaties van tien mille voor het omvangrijke kinderprogramma tijdens het Historisch Festival in de Schelfhorst. Daarnaast ontvangen ook organisaties als de Voedselbank, Nomen Nescio en de Boodschappenmand vele duizenden euro's in december.

Decemberwerk

Door de bijdrage van het RP Fonds (en andere sponsoren) konden de genoemde organisaties ervoor zorgen dat kinderen in armoede in de decembermaand een cadeau mochten uitzoeken in de speelgoedwinkel en dat hun ouders in die vaak toch wel begrotelijke maand een cadeaucheque ontvingen van 150 euro in hun wekelijkse boodschappenmand.