ZGT Almelo
ZGT Almelo Foto: archief

Meer parkeerkosten bij bezoek ZGT

ALMELO – In de gemeenten Almelo en Hengelo bestaat ergernis over de verhoging van de parkeertarieven bij de Ziekenhuis Groep Twente met hospitalen in beide steden.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders laat de SP weten dat de tariefsverhoging er wederom van getuigt dat cijfers bij de Raad van Bestuur belangrijker zijn dan patiënten en bezoekers. Opnieuw wordt volgens leidsvrouw Van der Ven van de SP in Almelo duidelijk waar het kille marktdenken in de zorg toe leidt.

Vijftig procent duurder

Met ingang van dit jaar kost het parkeren voor een bezoek aan het ziekenhuis anderhalve euro per uur, een verhoging met vijftig procent. Ook de prijs van week- en maandkaarten zijn in prijs verhoogd. Voor zeven dagen onbeperkt parkeren betalen mensen voortaan twaalf euro vijftig in plaats van een tientje. Een maandkaart kost 35 euro.

Binnen de perken

Volgens een woordvoerder van ZGT is het een verhoging binnen de perken, is het stallen van de auto door bezoekers bij het MST nog altijd duurder en kan de cliëntenraad ermee leven.