Afbeelding
Foto: RTV Oost

Vooruitzichten gunstig voor sociaal initiatief Stichting de Eethoek; mogelijk medegebruik sportpark De Riet

ALMELO - Er is op korte termijn vervangende ruimte noodzakelijk voor Stichting de Eethoek in Almelo. De vooruitzichten zijn, na een noodkoporoep aan de samenleving, gunstig; een olopssing hangt in de lucht.

Elke dinsdag en vrijdag koken vrijwilligers bij Stichting de Eethoek een gezonde warme maaltijd voor mensen die dat – om wat voor reden dan ook - nodig hebben. Er schuiven per keer zo'n zestig mensen aan, waaronder gezinnen met kinderen.

Goed en gezond

De Eethoek maakt hiertoe tot op heden gebruik van een ruimte in het gebouw van de Speeltuinvereniging 't Nieuwland, maar moet daar weg omdat de vereniging de betreffende ruimte in het gebouw aan de Steffensweg in de wijk Nieuwland zelf nodig heeft voor andere activiteiten.

De Eethoek is enkele jaren geleden opgezet door het echtpaar Van Baaren dat uit eigen ondervinding weet wat het is om onvoldoende geld te hebben voor een goede, gezonde én betaalbare maaltijd. Van meet af aan was de Eethoek afhankelijk van giften en sponsoring en de stichting kan derhalve geen hoge huur betalen. Ze is aangewezen op eigen inzet en middelen van derden, Het belang van het heilzame werk van de stichting wordt allerwegen (h)erkend

Schoolpand of sportclub

Vanuit de gemeenteraad, met name fractievoorzitter Wessels van de PvdA, is gesuggereerd een leegstaand schoolgebouw beschikbaar te stellen dan wel ander gemeentelijk vastgoed teneinde de toekomst van de Almelose gaarkeuken veilig te stellen. Wessels noemt het sociale initiatief ' van grote waarde voor Almelo'. Inmiddels zijn er ook contacten over medegebruik van de accommodatie van de voetbalclub DRC'12 op sportpark De Riet.