Marino Barkel
Marino Barkel Foto: PR Denk en Zet

Denk en Zet nog volop in race om landstitel bij het dammen

ALMELO/WESTERHAAR – Het regionaal gekleurde keurkorps van de damclub Denk en Zet/Witte van Moort in Westerhaar maakt nog steeds kans op de landstitel. Dankzij overwinningen van Odin Mol en Vadim Virny won Denk en Zet afgelopen weekend in en van Amsterdam.

Aangezien alle andere wedstrijden in remise eindigden won het team uit Westerhaar in de hoofdstad met 8-12. Er moest om in de titelrace in de ereklasse te blijven (dus om het landskampioenschap) ook wel van Amsterdam worden gewonnen – temeer daar de hoofdstedelijke ploeg een relatieve laagvlieger is die één laatste staat. Het zu zomaar een topjaar kunnen worden.

Marino Barkel uit Vriezenveen won de jaarlijkse damnacht van de club in het eigen gebouw aan de Asterstraat. Het toernooi werd gesponsord door tien ondernemingen uit dorp en regio. Barkel eindigde samen met Leopold Sekongo uit Ivoorkust op de eerste plaats met 54 punten. Een barrage moest uitmaken wie er tot kampioen werd gekroond. Barkel trok aan het langste eind. Bert Aalberts uit Dedemsvaart eindigde op één punt afstand op de derde plaats. Oud-winnaar Jitse Slump uit Landgraaf werd vierde.

In de kerstvakantie is traditiegetrouw het Overijssels kampioenschap dammen bij de jeugd gespeeld in het clubgebouw van damclub Denk en Zet, met drie spelers van de club. Thijs Jansen had een goede vorm te pakken, want hij wist vehalve van welpen zelfs van paar pupillen punten te pakken. Het bleek een goede opmaat te zijn voor de eindzege.