Marissa Mota
Marissa Mota Foto: PR

Volleybal blijft in Almelo en in de directe omgeving boeien

ALMELO – Het topvolleybal spreekt in de regio Almelo nog altijd top de verbeelding.

Marèt Balkestein-Grothues, aanvoerster van het Nederlands volleybalteam, is onder contract gekomen van VBC Pomì Casalmaggiore. De 29 jaar geleden in Almelo geboren volleybalster verliet haar Poolse club KPC Chemik Police omdat die de financiële afspraken niet zou zijn nagekomen. De nieuwe club van Balkestein-Grothues meldt dat haar debuut vermoedelijk plaatsvindt als komende week de competitiewedstrijd tegen Bergamo op de kalender staat. Balkestein-Grothues speelde eerder in Italië bij Parma.

Topvolleybaltoernooi

Vlak vóór de jaarwisseling vond de 26-ste editie van Topvolleybal Almelo plaats in de IISPA. De mannen van de volleybalvereniging Orion wonnen in de toch fantastische finale met overmacht. SVG Lüneburg uit Duitsland pakte de derde plek door met 3-1 te winnen van Par-ky Menen uit België. En de vrouwen van eredivisionist Eurosped (voorheen Almelo, nu Vroomshoop) wonnen een ander toernooi door in de finale Ecare Apollo te verslaan, wat ze ook aan hun stand verplicht waren.

Mota bij Eurosped

Overigens heeft Eurosped ter vervanging van libero Kim de Wild, die onlangs zwaar geblesseerd raakte, Marisa Mota aangetrokken. De 23-jarige Mota zal zondag thuis in Vroomshoop tegen Flynth FAST haar debuut maken. En drie dagen later wacht de halve finale voor de beker tegen Sneek. Mota werd geboren in Kitchener (Canada), maar beschikt ook over een Portugees paspoort en is daardoor direct inzetbaar. Ze is de afgelopen seizoenen actief geweest voor de Dalhousie Tigers, het universiteitsteam van Dalhousie University in Halifax. Met dit team wist Marisa vijf keer de Atlantic University Sport Championships te winnen.