Afbeelding
Foto: Twentesport

Heracles pakt punten thuis; optimisme bij ontvangst PSV

ALMELO – Heracles begint volgend weekend, zondag 21 januari, aan de tweede seizoenshelft en ontvangt dan in Almelo koploper PSV.

De eerste helft van het seizoen van Heracles levert de wel min of meer verwachte plek in de middenmoot op. De vraag is alleen waar de ploeg van trainer John Stegeman zou hebben gestaan als er ook buiten Almelo zou zijn gewonnen. Op vreemde bodem sprokkelden de Almeloërs slechts twee punten.

Estepona

De voorbereiding op de tweede helft van het seizoen vond afgelopen week plaats in een trainingskamp in Estepona, alwaar ook een oefenwedstrijd tegen Karlsruher op het programma staat, een club uit de derde divisie in Duitsland met een roemrijk verleden.

Perspectief

De wedstrijd sluit de overwintering vandaag af, want morgen vliegt Heracles terug. Overigens zijjn Brandley Kuwas (zie foto) en Lerin Duarte niet mee, want de eerste hoopt in die week vader te worden en de tweede herstelt nog van zijn kuitbeenbreuk.

Vanaf komende week is alles gericht op de eerste wedstrijd na de winterstop, zondag 21 januari, meteen de klapper tegen de lichtgevende koploper uit Eindhoven. Er wenkt perspectief, want de wedstrijd is in Almelo.

Uitprobleem

Momenteel staat Heracles boven in het rechter rijtje, met 22 punten, gelijk met VVV, waarvan in de laatste wedstrijd voor de winterstop werd verloren.

Behalve dat er buiten het eigen stadion slechts twee punten werden gepakt (in Heerenveen en in Utrecht) werd er weinig gescoord. Wat dat betreft breekt het vertrek van Samuel Armenteros de Almeloërs wel op. Paul Gladon en Vincent Vermeij zijn in de spits beduidend minder doeltreffend. Beroerder is nog het aantal tegentreffers, namelijk 37, net zoveel als de nummer laatst Sparta Rotterdam. Alleen Roda JC en Willem II moesten meer doelpunten incasseren dan de Almelose formatie, beide veertig. Hier wreekt zich vrermoedelijk toch de verkoop afgelopen zomer van bijna de complete verdediging bij Heracles, met name dealgemeen erkende sterkhouders Gosens, Te Wierik en Hoogma.