Afbeelding
Foto: archief

Ook plannen van bedrijven voor realisering bouw van een technologiecentrum in de hightechstad Almelo

ALMELO/ENSCHEDE – Er zijn plannen in de maak voor een technolgiecentrum in Almelo. Het idee hiervoor rees tijdens de Week van de Techniek.

Er zijn in Almelo opvallend veel hightechbedrijven, zowel absoluut als relatief, al is het een de grootste geheimen van de stad, omdat weinigen ervan doordrongen zijn.

In zekere zin is Almelo de pendant van Enschede, waar afgelopen week bekend werd gemaakt dat er nieuwbouw plaats gaat vinden ten behoeve van een technolgiecentrum op de plek waar momenteel het BTC wordt afgebroken, aan de Hengelosestraat te Enschede, tegenover de Universiteit Twente en nabij Kennispark Twente.

Overheden doen mee

Deze ontwikkeling wordt van groot belang geacht voor de versterking en vernieuwing van de regionale economie. Het initiatief daar ligt bij het bedrijf DEMCON, dat volgend jaar maart met de bouw begint. De gemeente Enschede en de provincie Overijssel (die via haar herstructureringsmaatschappij geld gaf voor de aankoop van het BTC-gebouw) heffen spreken van een geweldige ontwikkeling.

DEMCON is een high-end technologieleverancier, ontstond ooit in Oldenzaal, opende vervolgens ook een vestiging in Enschede en zetelt inmiddels eveneens in Eindhoven. Het bedrijf laat weten 'met vestigingen in alle windstreken van ons land een onstuimige ontwikkeling door te maken' en telt nu ruim 450 medewerkers. Het technologiecentrum aan de Hengelosestraat zal een halve hectare omspannen en behelst een metrologisch demo- en servicecentrum, een instrumentmakerij, een prototyping workshop, schone assemblageruimte voor (medische) apparaten, kantoren en een logistiek centrum.