Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Stadsprijs prooi voor Huis van Katoen en Nu: binding Almelo

ALMELO - De elfde Stadsprijs Almelo is afgelopen week gewonnen door het Huis van Katoen en Nu. De bestuursleden en de vrijwilligers waren enorm blij met de toekenning en de warrdering die eruit spreekt.

De andere genomineerden waren de Groep Muurgedichten en al voor de tweede keer Paco Plumtrek die zorgen voor gedichten op gevels respectievelijk kleinschalige concerten.

Behalve de eer omvat de tweejaarlijkse Stadsprijs Almelo een bedrag van drieduizend euro en een kunstwerk van Robert Jansen, plus uiterard de bloemen.

De bekendmaking en uitreiking van de prijs geschiedde door burgemeester Gerritsen tijdens een bijeenkomst in het stadhuis.

inzet en passie

In de Stadsprijs eert de gemeente Almelo inzet en passie voor de stad en de stedeling. De jury schrijft over Het Huis van Katoen en Nu: 'De blijvende inzet van de organisatie voor een grote groep betrokkenen bij de identiteit van Almelo en het bieden van ontmoetingsfaciliteiten daarvoor is bepalend geweest. De jury ziet in haar brede en blijvende aanbod een terechte winnaar.'

Bij de vorige editie in 2015 won Heracles Almelo de Stadsprijs voor de maatschappelijke bijdrage aan de gemeente. De eerste winnaar ooit was de gewezen biebdirecteur Krol.