Afbeelding
Foto: Eurosped

Eurosped en Set Up bieden sensatie met spektakelwinst

VROOMSHOOP/ALMELO – Zowel de volleybalsters van Eurosped als de collegae van Set Up'65 hebben voor een daverende verrassing gezorgd. Ze boekten afgelopen weekend beide een sensationele zege. Europasped, voorheen actief in de IISPA te Almelo, versloeg dit weekend in Het Punt te Vroomshoop de grote favoriet Sliedrecht in een vijfsetter en Set-Up deed hetzelfde tegen de klasbakken van Sneek.

Sliedrecht Sport won de eerste twee sets in Het Punt en leek geen kind te hebben aan het vlakke Eurosped met 25-27 en 15-25, maar onder aanvoering van Dafne Knijff trok de thuisploeg in de derde set van leer. Dat leidde tot een vlotte winst van 25-17, waarna in de vierde set met 25-23 een tiebreak werd afgedwongen, die ook werd gewonnen, en riant, met 15-8.

Ook in Ootmarsum

Een dag eerder voltrok zich hetzelfde wonder in De Schalm, waar Set Up'65, in de ranking dit seizoen een maatje kleiner dan de collegae van Eurosped, de vrouwen van Sneek eveneens in een vijfsetter de baas waren, maar dan omgekeerd. Het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Brahim Abchir won de eerste twee sets met 25-17 en 25-22, maar zag Sneek met 16-25 en 25-27 set drie en vier winnen. In de tiebreak herpakte Set Up zich en won vervolgens met 15- 11.

Derby voor beker

De Twentse volleyballiefhebbers konden hun geluk niet op toen de loting voor de kwartfinale van de beker Eurosped en Set-Up'65 aan elkaar koppelde. De uitslag van deze woensdag gespeelde wedstrijd was nog niet bekend bij het ter perse gaan van deze krant.

In de eerdere ontmoeting dit seizoen waren meer dan zevenhonderd toeschouwers getuige van dit competitieduel. Met een halve finale als inzet heeft deze derby alles in zich om opnieuw een sensationeel duel vol spanning en strijdlust te worden.

Moeilijke klussen

Komend weekend moet Eurosped op bezoek bij. Regio Zwolle Volleybal, een Angstgegner voor de Vroomshoopse ploeg van trainer Jan Berendsen, die eigenlijk voor het landskampioenschap gaat, en dat ook heeft uitgesproken. Set-Up'65 wacht ook een uitwedstrijd, naar Sliedrecht, nog steeds koploper in de eredivisie, maar gebrand op het wegspoelen van de nederlaag tegen Eurosped....