Joey Pelupessy trekt Utrechters aan
Joey Pelupessy trekt Utrechters aan Foto: Twentesport

Tijd voor de eerste driepunter Heracles op vreemde bodem

ALMELO – Heracles wacht dit weekend een zware klus in Venlo, waar VVV de tegenstander is. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag van de bekerwedstrijd tegen Feyenoord nog onbekend, maar wat het ook is geworden, de competitie is prioriteit. En dan is VVV uit absoluut geen makkie.

Afgelopen weekend sprokkelde Heracles weer een punt, door in de laatste minuut van de blessuretijd in en tegen Utrecht de gelijkmakende 1-1 te scoren. Dankzij een goal van de net ingevallen en getergde spits Paul Gladon pakten de Almeloërs hun tweede punt in een uitwedstrijd.

Utrecht dominant

Yassin Ayoub zette het dominante Utrecht na dik een half uur verdiend op voorsprong, uit een vrije schop van Zakaria Labyad. Gelukkig voor Heracles ging er ook bij de gastheren veel mis in de slordige wedstrijd. En bij 1-0 is er nog geen man overboord. Niettemin was er in de tweede helft niks aan de hand voor Utrecht, want de Almelose formatie bleef weinig creatief. Labyad kreeg net als Sander van der Streek nog een vette kans op de 2-0, maar ze misten, tot opluchting bij de Almeloërs, de zwart-witte steunbrigade in het uitvak.

Voor trainer John Stegeman zal dit reden zijn geweest in de slotfase va banque te spelen. Hij zette zo'n vijf minuten voor het einde Jakubiak erbij en bracht Gladon dus als tweede spits naast Vincent Vermeij. Dat laatste betaalde zich in de laatste seconden van de blessuretijd uit, want op aangeven van Brandley Kuwas bezorgde Gladon de Almelose brigade als gezegd een gelijkspel. Misschien is het een idee om zondagmiddag in Venlo met twee spitsen te beginnen. Keer wat anders.

Afstand nemen

Winst in De Koel te Venlo is belangrijk om afstand te nemen, want Heracles staat tiende (koploper verkeerde rijtje met 22 punten, VVV twaalfde met 19 punten. Daar komt bij dat het tijd is voor de eerste driepunter van dit seizoen op vreemde bodem. Dat zou van pas komen zo kort voor de winterstop.