LAS: oudjes bevallen nog goed en blijven

ALMELO – In de top van de politieke partij Lokaal Almelo Samen (LAS) verandert weinig. De eerste drie op de lijst zijn de zittende raadsleden Stork, Kampman en Hammink, de gewezen voormannen van ALA, BBA en Almelooo, waaruit LAS is ontstaan.

Een verrassing is dat eigenlijk ook een oudgediende nieuw op vier staat, te weten de gewezen kastelein Hubers, die acht jaar voor BBA in de raad zat, maar in 2010 na veel intern gekrakeel geen zetel veroverde. Hubers maakt nu dus gerede kans terug te keren, want LAS heeft nu zeven zetels, Hubers verdringt het zittende raadslid Van Doorn naar plek vijf. Op zes en zeven staan de huidige raadsvolger Kamst en de voormalig juridisch ambtenaar Eshuis die de afgelopen jaren vooral stedelingen bijstaat die tegen de gemeente procederen. De huidige raadsleden Spanjer en Van Loon zouden hebben laten weten niet weer beschikbaar zijn.

Afval als speerpunt

Een van de speerpunten van LAS blijft het gemeentelijk afvalbeleid dat volgens de partij niet tot een last van de burger mag worden, maar juist de inwoners van de stad ten dienste moet staan. Dat laatste dient volgens Lokaal Almelo Samen in alle besluitvorming door te klinken.

Nestor met ambitie

Het is onduidelijk wie kandidaat-wethouder is van de lokale partij. Wel is het een publiek geheim dat Stork, al een jaar of 35 raadslid en nestor, ooit bij de VVD begonnen, het prachtig zou vinden zijn carrière in het lokaal openbaar bestuur als wethouder af te sluiten. Hij heeft het al eens geprobeerd, tussentijds, maar een meerderheid was tegen.