Afbeelding
Foto:

22ste editie Circusfestival Enschede van start

ENSCHEDE - Met een daverende premiere gaat zaterdag 23 December het 22ste Internationaal Circusfestival Enschede van start. Tot en met 29 December zullen ruim 15 circusacts uit de hele wereld strijden om de felbegeerde "Gouden Circusartiest".

Meer dan 30 topartiesten zetten hun beste beentje voor in een uniek spektakel, waarin kracht en souplesse, spanning en sensatie en natuurlijk ook humor hand in hand gaan. Het 22ste Internationaal Circus Festival Enschede presenteert daarmee "een feest voor de hele familie"!! En dat allemaal in de heerlijk verwarmde Evenementenhal van Expo Twente (Go Planet), gelegen tegenover het FC Twente stadion.

Humor
Voor de humor wist de festivaldirectie bijvoorbeeld beslag te leggen op de beroemde, veel geprezen en prijsbekroonde Deense clown Bonbon, die ook bij het beroemde Circusfestival van Monaco veel indruk maakte. Voor de spanning en sensatie zorgen dit jaar onder andere De Diorios. Deze Braziliaanse steilewand coureurs vliegen met maar liefst 5 motoren in duizelingwekkende vaart door en rond elkaar, in een krappe ijzeren bol midden in de circusmanege. Voor de sensatie staan ook de Cloudswing en Washington Trapeze acts, die hun adembenemende capriolen vertonen hoog boven de circuspiste. Voor kracht en souplesse zorgt het Russische equilibristics duo Novruzov Bros. Voor het eerst in Nederland brengen ze een humoristische act waarin kracht en steil tot in de perfectie zijn doorgevoerd. Er is ook een circusorkest, onder leiding van Gorden Livesey

Dierenacts
Dieren horen bij het circus. Uit Duitsland komt het duo Maaike en Jurgen met hun betoverende act met boerderij dieren. In de piste verschijnen geiten, kippen, honden en nog veel meer. Deze act boekte het afgelopen zomerseizoen grote successen in het beroemde Duitse Cirkus Probst. Entreekaarten voor dit oergezellige kerstuitje kunt U reserveren bij www.circusfestival.com (geen reserveringskosten). Bellen kan ook onder nummer: 06 22032987.