Afbeelding
Foto: Twentesport

Zware uitwedstrijden voor een gehavend Heracles

ALMELO – Er wachten Heracles drie loodzware uitwedstrijden, om te beginnen dit weekend in en tegen Utrecht, daarna voor de beker naar Feyenoord en dan naar VVV in Venlo.

Bij het er perse gaan van deze krant was nog niet bekend of Heracles donderdagavond punten heeft weten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. He ware te hopen, want wat de geplaagde ploeg nodig heeft is zelfvertrouwen, na een mindere serie, met als absolute dieptepunt de oorwassing in Alkmaar tegen AZ.

Hoewel de ruststand anders doet vermoeden zat op de wedstrijd AZ-Heracles afgelopen weekend geen enkele spanning, na de pauze werd het enorme krachtsverschil ook daadwerkelijk in doelpunten uitgedrukt: 5-0. Het was dik verdiend, want AZ toonde zich oppermachtig. Waar nog bijkwam dat doelman Bram Castro van de Almeloërs zacht gezegd niet zijn beste dag had.

Heracles kon vanaf de aftrap moeilijk onder de druk uitvoetballen tegen een agressief AZ, maar hield met enig geluk de nul. Na de rust werd de ploeg kapot gespeeld en werd het alsnog een enorme afstraffing. En bovendien raakt de ziekenboeg van de Almeloërs volledig vol.

Lerin Duarte brak in Alkmaar zijn kuitbeen De verdediger liep deze blessure nog voor rust op. Duarte is dus tot na de winterstop uitgeschakeld. Ook Dario van den Buijs is voorlopig niet inzetbaar, hij is geveld door een fikse liesblessure. 'Het zit ons wat dat betreft even niet mee', aldus trainer John Stegeman. 'Twee ongelukkige momenten in een wedstrijd, Lerin krijgt een schop en Dario glijdt uit, leveren twee behoorlijke blessures op. Dat is voor ons en voor die jongens zelf heel vervelend.'

Daar staat tegenover dat Wout Droste, Brahim Darri en Robin Pröpper er weer aan komen na blessurelees. Stegeman: 'We zullen iedereen nodig hebben in de komende twee weken, waarin we nog vier belangrijke wedstrijden spelen.'

Tegen een muur

Voor de wedstrijd tegen AZ had Stegeman gezegd dat hij de strijd wilde aangaan , maar daar kwam weinig van terecht. De ploeg werd van meet af aan tegen de muur gezet en kon weinig bewerkstelligen, op een schot van Reuven Niemeijer na. Toch hield Heracles de boel dicht, maar na de pauze was er geen houden meer aan, zeker niet toen de uitblinkende Alireza Jahanbakhs na tien minuten de ban brak, met behulp van Castro. De keeper van Heracles ging bij de tweede Almaarse treffer evenmin vrijuit door over een schuiver van Guus Til te duiken.


Prijsschieten

Daarna was het prijsschieten,waarbij Guus Til en de ooit voor Heracles scorende Wout Weghorst nummer vier liet aantekenen, waarna op slag van het voor de Almeloërs bevrijdende eindsignaal man of the match Janhanbakhs het kwintet volmaakte. Het was voor Heracles uithuilen en opnieuw beginnen. De komende twee weken zal blijken of daar enige zegen op rust.