Afbeelding
Foto: PR

Soul City in het stadion van Heracles (keer wat anders)

ALMELO – Er vindt zaterdag een dansevenement plaats in een stijlvolle omgeving in Almelo. Het Polman Stadion heeft met zijn aanlokkelijke VIP/Business lounges en aangrenzende zalen een perfecte locatie voor het Soul City-concept, dat inmiddels in vier steden in Nederland draait.

In de ene area kun je los gaan op soul, disco, dance classics en heerlijke funk en in de zaal daarnaast kun je uit je dak op vette oldschool hiphop en rnb. De doelgroep is divers, net als de muziek, de sfeer vooral ontspannen. Relaxed, herkenbaar, basic en modern. Een gat in de markt. Almelo loopt voorop.

Niet geijkt, wel live

Wat het concept van deze party bijzonder maakt is dat er een live-band staat. Niet de geijkte disco coverbands staan bij Soul City op het podium, maar bands die er net een eigen draai aan kunnen geven. Herkenbaar dus, maar in een eigen jasje qua performance, met een heerlijke eigen sound. Het concept is volgens de organisatie geen platte disco-avond met de welbekende pruiken. Wat het concept ook speciaal maakt, is dat er altijd gekozen wordt voor stijlvolle locaties. En dat verschillende generaties naar deze party's gaan, vanwege de verschillende, doch aanverwante muziekstijlen. Vaak weten eind twintigers en dertigers al niet meer naar waar ze naar toe kunnen gaan als ze lekker willen dansen in een fijne omgeving. Laat staan veertigers en vijftigers. Soul City biedt die mogelijkheid wel. Volgens de organisatie zien ze vaak moeders met vriend(inn)en, en dochters met vriend(inn)en op de dansvloer.

Gazooth

DJ's uit heel Nederland staan op toerbeurt achter de draaitafels, onder andere bekend van Radio 2, Radio 6 en Sublime FM. De band Gazooth staat op het podium en de organisatie garandeert een super optreden. In de oldschool hiphop en rnb zaal draaien deze keer DNS en Isaac Blaze. DJ's die normaliter draaien in de bekendste zaken en party's en die weten wat ze moeten doen om het publiek los te laten gaan op de dansvloer.