Afbeelding
Foto:

Twee zeer bijzondere FC Twente shirts opgedoken

ENSCHEDE - Deze week zijn er twee zeer bijzondere FC Twente shirts opgedoken. Het betreft twee originele shirts die zijn gedragen tijdens het afscheid van het Diekman stadion op woensdag 22 april 1998. FC Twente ontving die dag sc Heerenveen. Verzamelaars die interesse hebben in deze unieke items worden in de gelegenheid gesteld om een bod uit te brengen.

Het eerste shirt is het wedstrijdshirt van verdediger Dennis Hulshoff. De verdediger tekende in 1997 bij FC Twente en speelde in totaal vijf seizoenen voor de Tukkers. In de afscheidswedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1 winst, red.) startte de rechtsback in de basis, maar werd in de 50e minuut uit de wedstrijd geschopt door de huidig assistent trainer van FC Twente, Boudewijn Pahlplatz. In 2001 won Hulshoff met FC Twente de KNVB beker door PSV na penalty's te verslaan. De back scoorde de laatste Twentse penalty. In 2002 keerde hij terug naar de Eagles waar hij in 2004 zijn carrière beëindigde.

Kalle Oranen
Het tweede shirt is het wedstrijdshirt van Kalle Oranen die voorafgaand aan de afscheidswedstrijd tegen sc Heerenveen een duel speelde met de selectie van 1965. De in Boekelo geboren Oranen speelde 12 seizoenen voor FC Twente waarmee hij in zijn laatste jaar de KNVB beker won. In 1975 was Oranen basisspeler tijdens de verloren UEFA cup finale tegen Borussia Mönchengladbach. In totaal speelde Oranen 207 competitiewedstrijden en 28 Europese duel voor FC Twente. In 1977 vertrok hij naar Heracles waar hij in 1982 zijn carrière beëindigde.

Bieden
Mocht u een bod uit willen brengen, stuur dan een mail naar: info@twenteinsite.nl