Afbeelding
Foto: Wevershuisje

Wevershuisje herdenkt joviale zijn drijvende oerkracht Frans

ALMELO - Hij was hét gezicht van Vroom en Dreesman in Almelo. Elke bezoeker kende de gedreven en joviale klantenchef Frans van der Pijl, die afgelopen week overleed.

Na de sluiting van V&D in 2004 is Frans vrijwilligerswerk gaan doen bij het Wevershuisje. En hij werd niet zomaar een vrijwilliger, Frans wás het Wevershuisje, zo zegt het bestuur. Hij was coördinator, gastheer, stadsgids en hij organisator van alle activiteiten die wekelijks plaatsvonden in en om het Wevershuisje. Frans, onder de rook van Amsterdam geboren, was zó trots op Almelo dat hij voor promotie van de stad zelfs naar Duitsland ging om Almelo en het Wevershuisje op de kaart te zetten. Dit allemaal samen met zijn Femie.

In de Sinterklaastijd was Frans gastheer voor de kinderen. Hij speelde een glansrol als beul tijdens de opvoering van het proces tegen Gerrit Jan Pieperiet op het Kerkplein en met Kerst stond hij de eigengemaakte snert aan te bieden. Bij de inkoop van de ingrediënten daarvoor kreeg hij een hartstilstand. Het bestuur en vrijwilligers van het Wevershuisje wensen Femie en de kinderen veel sterkte in de komende tijd.