Afbeelding
Foto: PR

Musical over Liesbeth List in Theaterhotel Almelo

ALMELO - De theaterproductie Liesbeth List de Musical staat Eerste Kerstdag in het Theaterhotel Almelo.

De musical gaat over het leven en de loopbaan van een groot artiest die wegens ouderdom onlangs haar enorme carrière beëindigd.

De zangeres wordt geportretteerd als een vrouw die alles overwon: haar moeders zelfmoord na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie met de schrijver Cees Nooteboom, een neerwaartse carrière en het verlies van haar soulmate Ramses en haar grote liefde Rob.

Liesbeth List is een icoon in de Nederlandse amusementsindustrie. Ze werd onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.

Enerverend script

Louis van Beek is verantwoordelijk voor het enerverende script (naar het idee van Hans Cornelissen); de regie is in handen van Paul van Ewijk, met muzikale leiding van Alberto Klein Goldewijk.

Goed gelijkend

De hoofdrol is voor Renée van Wegberg die een schitterende en goedgelijkende Liesbeth List neerzet, in hoogte- en dieptepunten van dit indrukwekkende leven, zowel artistiek als particulier, met veel zichtbare en voelbare overlap tussen de reëele, de gewaande en de bestaande en de gedroomde werkelijkheid.

Onvergetelijke scenes

Tal van onvergetelijke momenten komen voorbij , Liesbeth List: weesmeisje van Terschelling, moeder, minnares, maar bovenal artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van onder veel meer Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen en natuurlijk Theodorakis ( de aangrijpende liederencyclus Mauthausen) en Brel (het eeuwig vlakke land).

Icoon van theater

Een groot(s) eerbetoon aan een icoon van de Nederlandse amusementsindustrie. Geëerd en onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen.

Kerst in Almelo

Dat het leven van Liesbeth List en de verhaallijn van de musical veel overeenkomsten vertonen met de door menigeen doorvoelde diepere betekenis van kerstmis is in het Theaterhotel Almelo alleen maar toepasselijk