Tina, het blad komt nu als musical naar Theaterhotel, ja, in Almelo

Tina, het bekendste meidenweekblad van Nederland, bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met Tina, de musical.

Tina heeft heel veel aan haar hoofd. Kortom, Tina is druk, druk, druk. Tot op een dag Bobby, de leukste jongen van de wereld, voor haar deur staat. Haar hart gaat harder kloppen... maar ziet hij haar wel staan?

Tina zit met haar handen in het haar. Dus belt ze haar oma die al een heel leven lang de Tina leest en daardoor eeuwig jong is gebleven. Samen gaan ze aan de slag om van het meisje Tina een meid te maken! Tina, de musical is een vrolijke familievoorstelling voor meiden, moeders én oma's. En natuurlijk mogen ook alle broertjes, vaders en opa's mee!

Stoere meid

Tina zelf is een stoere meid die in de garage – samen met haar vriendinnetje Puck en haar vriendje Fabio – elke week weer dat prachtblad in elkaar sleutelt. Haar vader is striptekenaar en haar moeder redactrice. En die hebben het er ook maar druk, druk, druk mee! Maar dan slaat plotseling de liefde toe. Voor Bobby! Een hunk zoals je hem zelden hebt gezien.

Verstand van liefde

Wie kan Tina tips geven hoe je zo'n gozer naar je laat kijken? Mamma heeft het druk, pappa heeft er geen verstand van. Daarom belt Tina haar oma. Die leest al vijftig jaar de Tina en is daardoor de hipste, leukste, liefste, gekste, en jongste oma van heel Nederland. En oma weet álles van de liefde. En wat ze niet weet. bedenkt ze er wel bij.

Van de vloer

Tina wordt een heerlijke vrolijke muzikale romcom voor het hele gezin. Of je nou achtentachtig bent of acht: van Tina, de musical gaat je hart sneller kloppen, gaan je voetjes van de vloer en ga je liedjes meezingen die je nooit meer uit je kop krijgt. En ook het verhaal is niet zomaar weg. Spannend, ontroerend, om te lachen en om te huilen.

In de dijk van een musical spelen onder andere Alexandra Alphenaar, Ridder van Kooten, Robin van den Heuvel, Theun Plantinga en Mylène & Rosanne mee. De muziek is van Jeroen Sleyfer teksten zijn van Dick van den Heuvel die ook de regie van deze familieproductie in handen heeft. De voorstelling begint om twee uur en duurt tot vijf uur.