Afbeelding
Foto: AAFM

Bornerbroek en Almelo klaar voor Glazen Café

BORNERBROEK/ALMELO - - De zesde editie van het Glazen Café in Bornerbroek gaat komende woensdag 13 december van start en duurt dan tot en met volgende week zondag 17 december. De omroep AAFM van de gemeente Almelo verleent weer medewerking.

Het begon als een plaatselijke variant van de landelijke 3FM Serious Request-actie, maar inmiddels wordt met dit evenement bij het lokale café Brockie geld ingezameld voor lokale goede doelen. Vorig jaar leidde dit nog tot een prachtig resultaat van maar liefst 15.830 euro en 98 cent, waarmee lokale initiatieven konden worden gesteund. Er werden elf cheques uitgereikt.

Cheques

De bijdragen van het Glazen Café hebben het afgelopen jaar bijvoorbeeld mogelijk gemaakt dat de defibrilators in het kerkdorp kunnen worden onderhouden. Ook kreeg de sportvereniging LEDO een bijdrage voor de aanschaf van een Airtrack en er werd een cheque uitgereikt aan enkele vrijwilligers om nieuw gereedschap te kopen voor het onderhouden van de begraafplaats.

Tijdens het evenement zullen vier deejays worden opgesloten en vier dagen lang radio maken op AAFM (106.1 ether, 104.1 kabel of via aafm.nl, eveneens te zien op AAVISIE en via de live-stream op www.glazencafebornerbroek.nl). Al die dagen wordt niets gegeten, de deejays krijgen alleen shakes. Een verzoekje aanvragen kan via een SMS- of Whatsapp-bericht, maar café Brockie bezoeken kan natuurlijk ook. Hier kan tevens een vrije gift voor een verzoekje gedoneerd worden.

Veiling

Net als voorgaande jaren staan er ook weer allerlei activiteiten op het programma om geld in te zamelen. Op zaterdagavond 16 december, na de jaarlijkse Kerstmarkt, vindt het klapstuk van het evenement plaats: de grote veiling. Voorzitter Danny Koel: 'Uiteenlopende items worden op hilarische wijze door veilingmeesters 'Let & Let' aan de man gebracht. Hiermee is vorig jaar de helft van het totaalbedrag ingezameld. VIP-kaarten voor een wedstrijd van Borussia Dortmund doen het elk jaar goed, maar het ging wel eens zo gek dat zelfs een schaal bitterballen voor bijna honderd euro werd geveild.'