Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

'Een winkel beginnen in hartje Almelo is kansen grijpen'

ALMELO - In het Stadsmuseum Almelo vindt dinsdag 12 december een inloopavond plaats over het openen van een winkel, wat daarbij komt kijken en wat daarvan de kansen zijn.

Dit initiatief is genomen door de stichting Start je Winkel in Almelo die tot doel heeft nieuwe zelfstandige ondernemers in Almelo te stimuleren en te ondersteunen. Deze stichting onder voorzitterschap van Wiebe Blaauw bundelt kennis van de detailhandel, vastgoed en (bedrijfs)financiƫn met kennis van de stad en van de regio, de voormalige Gemeentekring. En belangrijk: de stichting pretendeert volkomen onafhankelijk te zijn.

Het doel is het aantrekkelijk maken en oppeppen van de binnenstad. Dat past uitstekend bij de expositie Winkelen in Almelo die momenteel in het Stadsmuseum loopt. Bij de opening van die tentoonstelling over het winkelen in Almelo vroeger en nu staken de ondernemers Johan Remmerts van schoenmakerij Flink (sedert de jaren twintig van de vorige eeuw) en Wieger de Vries van modehuis Split Level (sedert de jaren zeventig van de vorige eeuw) de loftrompet over het ondernemen in de binnenstad. Waarbij vooral De Vries (zie foto) een even enthousiast als flamboyant bewieroker is van stadse trots en zelfstandig ondernemerschap in het herrijzende Almelo.

De stichting formuleert het met veel werfkracht zo: 'Start je in Almelo, dan heb je volop kans om te starten in de binnenstad. Je zit dan met je bedrijf meteen in het winkelhart, het toeristische centrum en de hotspot voor horeca en uitgaan. De binnenstad van Almelo telt al relatief veel zelfstandige ondernemers. Zelfstandige bedrijven bepalen de sfeer, zorgen voor een eigen beleving. Bovendien versterken ze elkaar. Er komt een flow op gang in Almelo. Een grootschalig vernieuwingsplan van de gemeente brengt binnen enkele jaren het water weer terug tot in de binnenstad. In 2018 gaat bovendien het Bomenplan van start en wordt het centrum met de aanleg van klein en groter groen nog een stuk aantrekkelijker gemaakt.'

De bijeenkomst voor gevestigde en (vooral voor) belangstellende ondernemers in het Stadsmuseum aan de Prinsenstraat begint komende dinsdagavond om half acht.