Vreugde bij de vrouwen van MHC Almelo
Vreugde bij de vrouwen van MHC Almelo Foto: MHCA

Vrouwen hockeyclub Almelo nu al dé seizoensverassing

ALMELO – De laatste competitieronde van dit kalenderjaar voor de Twentse hockeyteams zit erop en MHC Almelo heeft geen reden tot klagen, want zowel de vrouwen als de mannen kwamen goed voor de dag.

Vooral de afgelopen jaar naar de tweede klasse gepromoveerde vrouwen zijn een revelatie. Het jonge team van trainer-coach Niek Hendriks handhaaft zich niet alleen, maar doet zelfs bovenin mee. Ook mentaal zit het wel goed, want na de afstraffing bij Leeuwarden herpakte het team zich hartveroverend. Barneveld werd van dit elan de dupe en moest er in de laatste wedstrijd voor de winterstop (met zaalhockey) met 7-0 aan geloven en dat was volgens Hendriks geenszins geflatteerd.

Erg koud

Het zegt volgens de trainer genoeg dat zijn verdedigsters na afloop klaagden dat ze er eigenlijk niets aan vonden en het erg koud hadden omdat ze zo weinig te doen kregen. Zijn team kreeg dik twintig kansen, de opponenten amper twee. 'Onze mentaliteit is prima en de hockeybeleving wordt alleen maar beter. De dames weten niet half hoeveel potentie ze hebben, maar het belangrijkste vind ik toch wel dat we lekker opportunistisch blijven spelen en niet bang zijn voor wie dan ook.' Marie Bente scoorde drie keer, Veerle Brenninkmeijer twee keer en Ilse Heijt en Fleur Gwinner elk één keer.

Mannen

De mannen van MHC Almelo, die ook tweede klasse spelen, gingen in de slotpot voor de winter de boot in. De ploeg ondervond tegen Baarn het verschil tussen de nummer één van het rechter rijtje en een ploeg uit de top vier. Het werd een duidelijke nederlaag (2-6) waarmee het team van trainer-coach Alexander Enzerink met de neus op de feiten werd gedrukt.

Aanstormend talent

Niettemin kan de ploeg terugkijken op een geslaagde eerste competitiehelft, waarin de gevestigde routine op welkome wijze gezelschap kreeg van aanstormend talent. Voor de tweede helft van het seizoen ligt het linker rijtje nadrukkelijk in zicht en redelijk binnen handbereik.