Hielke Penterman voor Excelsior'31 op dreef
Hielke Penterman voor Excelsior'31 op dreef Foto: Jan Sanderman

ON verliest in strijd om beker, maar versterkt koppositie derde klas

ALMELO – In de tweede ronde van de districtsbekerstrijd heeft Oranje-Nassau afgetekend verloren van Excelsior'31. De hoofdklasser uit Rijssen won vorige week aan de Maardijk overtuigend van de koploper in de derde klasse 1-5, na een ruststand van 0-2.

In hun reguliere competitie speelden de ON-mannen afgelopen zaterdag op het sportpark Gagelman in Nijverdal gelijk tegen DES. Hoewel de Almeloërs veel sterker waren moesten ze tot twee minuten voor tijd wachten op de bevrijdende gelijkmaker. Op slag van rust waren de gasten uit Nijverdal op voorsprong gekomen door een doelpunt van Janik. ON was weliswaar beter, maar wist de kansen niet te benutten; zo faalden Hondebrink en Koetsier. Het laatste half uur beperkte DES zich tot verdedigen. Het vasthouden van de voorsprong leek te lukken, tot Souhuwat toch nog de verdiende remise bewerkstelligde: 1-1. Door het gelijktijdige verlies van de zaterdagploeg van Quick'20 in en tegen Hellendoorn staat Oranje-Nassau nog steviger aan kop kwam van de ranglijst.