Eén Willem II'er twee Heraclieden de baas
Eén Willem II'er twee Heraclieden de baas Foto: BL PR

Heracles om meer redenen voor sensatie naar AZ

ALMELO – Er is Heracles veel aan gelegen zaterdag in Alkmaar van AZ te winnen. De belangrijkste reden is genoegdoening voor de zeperd van afgelopen week in Tilburg. Ook positiebehoud in het linker rijtje speelt een rol. Daarnaast is de ploeg nog altijd amechtig op jacht naar de eerste zege in een uitwedstrijd.

Op alle fronten is Heracles vorige week in Tilburg afgestraft. Er werd met 3-1 verloren van Willem II, maar vooral de manier waarop was pijnlijk. Je zou er een oogkwaal van krijgen. Dik verdiend, en dat is nog zacht uitgedrukt. Voor trainer-coach John Stegeman was het nog een hele toer zich weer in het vel te krijgen waar hij uit was gesprongen, van pure nijd en je reinste frustratie. Binnen twintig minuten was de wedstrijd gespeeld. Na de eerste treffer van Fran Sol was het twee keer de Bartolomew Ogbeche die keeper Bram Castro passeerde, als afronder van aanvallen waarbij telkens weer kwelgeest Sol betrokken was.

Lichtpuntje in donkerte

De eretreffer viel in de slotfase, toen de Almeloërs al kansloos waren, want geen moment in de wedstrijd geweest. Op een schotje van Reuven Niemeijer na konden de Almeloërs er weinig tot niets tegenover zette. Dat het enige doelpunt van Heracles uit het niets viel en op een moment toen het al veel te laat was, een paar minuten voor het eindsignaal, tekende de wedstrijd, net zoals het feit dat de net ingevallen jonge Duitse debutant Sebastian Jakubiak de maker was; een lichtpuntje in een donkere avond en tijdens de bedompte terugreis naar Almelo, waaraan geen einde leek te komen.

Kuwas naar school

Opvallend was dat Brandley Kuwas, de afgelopen weken toch vaak gangmaker en en uitblinker, in de rust werd gewisseld. Hij deed inderdaad weinig goed in Tilburg, maar wie wel? Afijn, een heel elftal wisselen mag nu eenmaal niet, zo is het ook een nog een keer. Kuwas was goed in elk geval goed uitgerust toen hijmaandag juf Marloes van de christelijke basisschool Shalom in Vriezenveen een cheque ter waarde van 310 euro aanbood.

Voetballers van morgen

De leerlingen hadden voor de wedstrijd tegen Hoek de meeste kaarten verkocht. Het geld zal de school volgens directeur Rieki Schuttert besteden aan nieuwe ballen voor de voetballers van morgen. Veel van de jonge talenten wilden vervolgens ook nog op de foto met Brandley Kuwas, gewisseld of niet.