Vier topideeën voor binnenstad Almelo

ALMELO - Tijdens het derde Stadscafé zijn deze week maar liefst vier cheques uitgereikt van elk 2.500 euro aan initiatieven om van Almelo een nog dynamischer stad te maken.

Vier pitchers kregen in leescafé De Meridiaan het podium om hun ideeën bij het publiek onder de aandacht te brengen. Na de pitches was er een interactieve brainstorm met het publiek dat suggesties en aanbevelingen kon geven. Erwin Lette wil een tentoonstelling over Ilse de Lange in het Huis van Katoen en Nu op touw zetten en verwacht dan een enorme run op de stad, Henk Lammers van Paco Plumtrek pleit voor in leegstaande winkels in het centrum, Jeffrey Hinnen wil een drijvend podium in de nieuwe stadshaven en Erik Busscher van het Sportbedrijf speelt met de gedachte de jeugd weer aan het bewegen krijgen met een interactieve city-run. Allemaal ontvingen ze een cheque van 2,.500 euro uit handen van centrumwethouder Van Wijk. De bedoeling is dat het geld wordt ingezet om de ideeën te toetsen aan de praktijk.Het Stadscafe is een initiatief van Almelo Promotie, Centrum Almelo Aktief, de gemeente Almelo en de Stadsbeweging.

Kofferbakverkoop op Indië groot succes

De tweede kofferbakverkoop in Almelo was in tegenstelling tot de eerste editie overdekt, in de grote voormalige weverij op Indië. Dat was goed bekeken, want buiten regende het de ganse dag. In de hal op het Indië-terrein stonden tientallen auto's en busjes, in trek bij cadeauzoekers vanwege de komende feestdagen en verzamelaars die op zoek waren naar spullen om hun collectie uit te breiden.

Volgens initiatiefnemer Linda Biemans van het evenement, is het prima dat er zoveel bezoekers op af kwam, want goed voor de omzet en goed voor de sfeer. 'Mensen blijven het leuk vinden om te kopen en te verkopen. Het is mooi dat iedereen op deze kofferbakverkoop is af gekomen. Hoeveel het er precies zijn weet ik niet eens.' De bedoeling is het evenement tweemaandelijks te houden. De behoefte is aangetoond, voor de stad is het een aanvulling en als gebruiker van een atelier op Indië vindt beeldend kunstenaar Biemans dat ze iets bijdraagt aan de populariteit van het woon- en werkgebied in aan- en opbouw.