Van Wijk boekt succes in het Hart van Almelo

ALMELO - De voormalige Albert Heijn-locatie aan de Havenpassage in de binnenstad krijgt een tijdelijke invulling. De winkelketen Maxx huurt voor een periode van één tot anderhalf jaar de ruimte waar tot voor kort de supermarkt domicilie hield en in de nieuwbouw richting Markplein komt in de toekomstige nieuwbouw Haven Zuid een nieuwe supermarkt van de Coop.

Op deze wijze realiseert wethouder Van Wijk, die bestuurlijke verantwoordelijkheid draagt voor de nieuwe binnenstad, twee beleidsdoelen in het stadscentrum: een nieuwe supermarkt voor de binnenstad in de geplande nieuwbouw en dankzij de tijdelijke verhuur kan de huidige Havenpassage openblijven en wordt leegstand en eventuele verpaupering voorkomen.

Tot voor kort was vooral de VVD-fractie in de gemeenteraad sceptisch over het beleid van de wethouder. Zo werd Van Wijk zwaar aangevallen op de omvang en diepgang van de binnenhaven in het stadscentrum en op de nieuwe bebouwing en de bestemming van het gebied rondom.

Nu met daden

Van Wijk heeft de kritiek op het gebrek aan resultaten van haar inspanningen en beleid altijd weerlegd met verwijzing naar lopende onderhandelingen, broedende kippen en de vaststelling dat ook de tijd zijn werk moet doen.Ze zal eventuele mitsen en maren nu niet niet langer met woorden hoeven te pareren, maar met daden..

Blijvende inzet

Het college van burgemeester en wethouders meldt de gemeenteraad nu fijntjes zich te blijven inzetten voor een kwalitatief goede permanente invulling van de bouw aan de toekomstige binnenstadshaven in het nu realistisch vernieuwde Hart van Almelo.