Rouwbanden bij wedstrijd Heracles-NAC na overlijden Hajo Germs

ALMELO – Aan de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC kleefde één smet: Hajo Germs was er niet bij. Heracles speelde om die reden met rouwbanden. 'Meneer Germs' die er altijd was overleed eerder die week op 88-jarige leeftijd. Hij was, hoewel woonachtig in Heino, vergroeid met zijn Heracles Almelo.

Hajo Germs vervulde door de jaren heen uiteenlopende functies bij de club, zoals als kaartverkoper en suppoost. Iedere thuiswedstrijd reisd hij van Heino naar Almelo. Hij had een vaste stek in het supportershome van Hart voor Heracles tot het laatst behoorde tot zijn taken het brengen van een aantal opstellingsformulieren naar het mindervalidenplatform. Een traditie van al zo'n twintig jaar oud. Onlangs werd hij door een verdwaald schot van de inmiddels vertrokken Samuel Armenteros . De week erna werd 'meneer Germs' verrast door Armenteros. De aanvaller overhandigde hem een door de voltallige selectie gesigneerd shirt met daarop een persoonlijke boodschap van hemzelf.

Hemelse loge

Heracles kon Hajo Germs niet beter eren dan door de belangrijke wedstrijd voor snelle veiligheid in de eredivisie van NAC te winnen. Dat gebeurde door goals van Reuven Niemeijer (die ook Man of the Match zou worden) en Paul Gladon. Vanuit de hemelse loge zal meneer Germs hebben gezien dat het goed ging en hij zal op geheel eigen wijze ook wel even hebben gejuicht.