Leo van Raaij
Leo van Raaij Foto: Marinus Blaak ( Gele Raaf)

Uitsmijters voelt zich miskend; raad Almelo talmt al vier jaar

ALMELO - De gemeenteraad van Almelo slaagt er maar niet in een besluit te nemen over de accommodatie van de honk- en softbalvereniging Uitsmijters'55 die nu bivak houdt op Het Maatveld, maar een nieuwe locatie nodig heeft en kreeg toegezegd.

In de gemeenteraad is (wegens tijdgebrek!) een motie gecanceld om de club conform de belofte nog in deze raadsperiode een nieuwe accommodatie te bieden. De vereniging wordt al bijna vier jaar aan het lijntje gehouden. Ze moest verhuizen vanwege andere plannen voor haar domicilie op Het Maatveld. De gemeenteraad van Almelo trok 250.000 euro uit voor herhuisvesting, de club kwam uit bij de voetbalclub La Première aan de Maardijk en opende in overleg met de gemeente de gesprekken. De aanleg van een honk- en softbalveld voor Uitsmijters'55 zou moeten plaatsvinden in samenhang met een kunstgrasveld voor La Première en dat zou bij elkaar 750.000 euro kosten. Het bestuur van de club heeft ook gesprekken gevoerd over mogelijkheden op het sportpark De Riet, bij de qua ledental slinkende voetbalclub DRC'12.

Gemeente solt

Voorzitter Van Raaij vindt dat de gemeente met de club solt. 'Het college lijkt te speculeren op een sterfhuisconstructie. Immers, het is voor Uitsmijters'55 bijzonder moeilijk te overleven op een afgelegen locatie als 't Maatveld.' De gemeente onderhandelt met eigenaar Wispels van restaurant 't Maatveld die belangstelling heeft de sportaccommodatie te kopen. Als dat lukt, kan Uitsmijters volgens Van Raaij 'intrekken' bij de voetbalclub La Première op het sportpark Ossenkoppelerhoek. Als de onderhandelingen met Wispels afketsen, kan de honkbalclub naar het sportpark De Riet, want daar kan binnen het budget een gecombineerd honk- en softbalveld worden aangelegd.