Irene Geerts-Hoek
Irene Geerts-Hoek Foto: PR

Present heeft met projecten wind in zeilen; Irene Geerts tweede coördinator bij organisatie voor stem en steun

ALMELO – Het vijfjarig bestaan van de Stichting Present was reden boor het opmaken van de balans. En voor de kennismaking met een tweede coördinator Irene Geerts naast Ruth Dam.

Present wil helpen waar nodig en steunen waar gewenst. Volgens voorzitter Jan Veenstra maakte Present op vijfhonderd plekken in de stad het verschil. 'In de afgelopen vijf jaar heeft Stichting Present in Almelo met alle vrijwilligers verbindingen gelegd tussen oud en jong, arm en rijk, ziek en gezond. Deze verbindingen zijn goud waard en daar willen we de komende jaren in blijven investeren. Het rendement van de inzet van onze vrijwilligers is groot en dat geven wij cadeau aan Almelo.'

Er zijn kleine en grotere projecten, die uitgevoerd worden door groepen vrijwilligers. Bijvoorbeeld het opknappen van een kinderkamer bij een gezin dat leeft onder de armoedegrens. Veenstra: 'Dit soort projecten bieden nieuw perspectief in het leven van anderen.' Hij rept over 'de inzet van zovele hartverwarmende vrijwilligers, samenwerkingspartners en gevers van giften'. Er zijn sociale isolementen zijn doorbroken, welzijn en gezondheid verbeterd, zorgkosten verlaagd.

Er hebben zich dit bijna verstreken jaar meer dan 137 groepen zich vrijwillig ingezet. In de afgelopen vijf jaar zijn er meer dan 430 projecten geweest. Dit jaar hebben we al 4.194 vrijwilligersuren ingezet.

Meer werk is meer coördinatie. Om die reden komt er met Irene Geerts een tweede coördinator. De geboren Rotterdamse woont 22 jaar in Enschede. 'Naast mijn werk ben ik altijd al wel ondernemend geweest met het organiseren van allerlei activiteiten, voor tieners, voor vrouwen, om te inspireren, te verbinden en uit te dagen. Ik vind het mooi om relaties te bouwen en fondsen te werven voor het goede doel.'