huidig fietspad na de boomkap
huidig fietspad na de boomkap Foto: Bertus Wessels

Bomenkap voor F35 naar Aadorp/Almelo

AADORP/ALMELO – De bomen bezijden de Aadorpweg in Vriezenveen zijn al gekapt, alles is ruimtelijk gezien klaar voor de aanleg van een fietspad als onderdeel van de fietssnelweg F35 naar Almelo.

Ook in Twenterand zorgde het fietspad, net als in Almelo, voor discussie, zij het minder heftig. de gemeenteraad van Twenterand wil nieuw groen bij wijze van afscheiding tussen het fietspad en de percelen van particulieren aan de rand van de wijk Elzenhoek. Daarover gaat wethouder Engberts in gesprek met bewoners om tot een acceptabele oplossing te komen.

Voor de aanleg van de fietssnelweg (F35) in de richting van Aadorp en Almelo moesten ruim honderd bomen langs de weg worden gerooid en bleef er van de groenstrook achter de woningen aan De Zilvermeeuw en De Reiger in de Elzenhoek nagenoeg niets over. De gemeenteraad kapittelde de wethouder over de gebrekkige communicatie met de aanwonenden. Ze kregen kort vóór het neerhalen van de bomen te horen dat de bladdragers moesten wijken. De gemeenteraad maakte er niettemin minder woorden aan vuil dan de vele vergaderingen die Almelo nodig had ter zake een tracé bezijden de Plesmanweg.