Afbeelding
Foto: PR

Frans tangokwartet Cuarteto Lunares bij SKA

ALMELO – Op het programma van de Stichting Kamermuziek Almelo (SKA) staat volgende week donderdag een concert van Franse tangokwartet Cuarteto Lunares.

Af en toe begeeft de SKA zich enigszins buiten de paden van de traditionele kamermuziek. In het verleden heeft het bestuur het publiek wel eens verrast met een avondje klezmer door het ensemble Di Gojim of met de Portugese fadomuziek van Cristina Branco, volgende week komt dus het Franse tangokwartet Cuarteto Lunares, waarbij het ook moeilijk stilzitten is.

De groep heeft voor tangobegrippen een a-typische bezetting: Carmela Delgado (bandoneon), Aurélie Gallois (viool), Gersende Perini (cello) en Lucas Eubel-Frontini (contrabas). Dus zonder piano! Maar de toekomst van de tango is bij Cuarteto Lunares in goede handen. Carmela Delgado wordt internationaal gezien als het grootste talent op dit voor de tango iconische instrument. Zij studeerde bij meesterbandoneonist Victor Villena, in Nederland bekend van zijn indrukwekkende concerten met zijn Quinteto El Después. De topviolist Aurélie Gallois is als artistiek leider verantwoordelijk voor alle arrangementen en daarmee voor de klankkleur van dit ambitieuze kwartet, dat In april 2018 een tournee door Nederland maakt, maar nu al in Almelo te horen is.