Arnoud Schonis en Semol Souhuwat  verdedigen namens Oranje-Nassau
Arnoud Schonis en Semol Souhuwat verdedigen namens Oranje-Nassau Foto: ON

ON pakt periode met hangen en wurgen; feestje bij Bokma

ALMELO - Het eerste elftal van de voetbalclub Oranje-Nassau pakte afgelopen weekend dan toch de eerste periodetitel in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Dat geeft rust het team in het vervolg van de competitie. Volgende week dinsdag ontvangt de club van de Maardijk voor de bekercompetitie de sterke hoofdklasser Excelsior'31 uit Rijssen.

Het behalen van de eerste periode had absolute prioriteit, want zoals vorige week reeds gemeld waren de zenuwen de grootst opponenten van de oranje-witte brigade van trainer Peter Bokma.

Hopeloos en gramstorig

ON had de periodetitel voor het oprapen gehad bij SVVN in Nijverdal, maar faalde toen hopeloos. De tweede en laatste kans diende zich afgelopen zaterdag aan op het eigen sportpark Ossenkoppelerhoek tegen het altijd gramstorige Kloosterhaar. Het werd een benauwde 1-0, maar wél genoeg voor drie punten én dus ook voor die periodetitel.

Was de eerste helft nog redelijk goed, met een doelpunt in de vijftiende minuut door August Smit, in de tweede helft daalde het niveau behoorlijk. Kloosterhaar kreeg zelfs een paar reusachtige kansen op de gelijkmaker, ON speelde met verwaarlozing van alle tactiek en techniek. Op het plan van Oranje-Nassau om na de thee snel de bevrijdende 2-0 te maken rustte geen zegen. Met de kansen werd zacht gezegd slordig omgesprongen. Het was dom geluk dat Kloosterhaar deze middag in Almelo scorend vermogen miste of op de dag dat Sint en Pieten in de stad kwamen geen roet in het Almelose eten wenste te gooien.

Bokma en Enschede

Afijn, wat uiteindelijk telde was de winst en daardoor de periodetitel (acht wedstrijden gespeeld, zeven gewonnen, één verloren). Deelname aan de nacompetitie is zeker, dus kan alle aandacht, zonder te veel zenuwen, worden gericht op het voorkómen daarvan door 'gewoon' kampioen te worden. De periodetitel werd uitbundig gevierd en natgemaakt in de Glanerbrugse stulpje van trainer Peter Bokma en het Enschedese nachtleven.

Komende zaterdag wacht de wedstrijd in en tegen Hellendoorn, en dan dinsdagavond thuis vanaf 20.00 uur de klapper voor de beker tegen Excelsior'31 uit Rijssen dat in de hoofdklasse speelt en daar zelfs koploper is. Het zou een vette sensatie zijn als ON die pot wint, nu de ploeg bevrijd is van spanning en zenuwen.