Afbeelding

Heracles moet echt aan de bak tegen denkelijk getergd NAC

ALMELO – Heracles speelt dit jaar nog twee keer thuis. Om te beginnen zaterdag tegen NAC en dan 14 december nog tegen Sparta. Het lijkt zaak beide wedstrijden te winnen, want het zijn clubs die Heracles achter zich moet zien te houden. Dat geldt trouwens ook voor Willem II dat volgende week in Tilburg de tegenstander is.

Heracles verloor afgelopen weekend in Den Haag pijnlijk met 4-1 van ADO, dat daardoor Heracles op de ranglijst is gepasseerd. Het tweede elftal van Heracles won een dag later in Almelo weliswaar met 2-1 gewonnen van de tweede keus van ADO Den Haag. Hier was het Heracles, de ploeg van trainersduo Peter Reekers en Brian van Loo, die naar het einde toe een 0-1 achterstand ombogen tot een 2-1 zege. Eerst scoorde de ingevallen jeugdspeler Cherinho de gelijkmaker en daarna Lerin Duarte de winnende tweede. En mooie zege, maar de teleurstelling over de nederlaag van zondag on er niet mee worden weggespoeld.

Wel op voorsprong

Het zag er niet naar uit dat de hoofdmacht van Heracles in hret Zuiderpark zou sneven. De ploeg uit Almelo kwam snel op voorsprong door een goal van Reuven Niemeijer, maar nog voor de rust kwam ADO langszij via een toevalstreffer van Melvyn Lorenzen uit een onoverzichtelijke kluts. Bij rust dus 1-1. In de tweede helft bleven beide teams de aanval kiezen, het spel golfde op en neer, met kansen voor beide doelen. Het was het Nasser El Khayati die ADO op voorsprong zette. De uitbouw van de voorsprong tot 3-1 kwam van de voor Erik Falkenburg ingevallen Björn Johnson, op aangeven van Lex Immers. Castro stond op het verkeerde been, als aan de aan grond vastgenageld. Heracles speelde toen al een poos alles-of-niets en dat Elsen Hooi er in blessuretijd nog 4-1 van maakte was louter van belang voor de statistiek.

De afstraffing was, hoewel vertekend, een hard gelag voor het team van trainer John Stegeman. Op de ranglijst wisselden de teams stuivertje, waardoor ADO in de goede rij terecht kwam en Heracles in de slechte. Daarom lijkt winst op NAC voor eigen publiek een must voor rehabilitatie en het streven zo snel mogelijk definitief uit de gevarenzone te geraken. Heracles zal een getergd NAC treffen, want de geelzwarte brigade van Stijn Vreven heeft na het echec tegen Ajax, dat in Breda met 0-8 triomfeerde, snel iets recht te zetten. En het streven zal zijn dat zulks ten koste gaat van Heracles, maar goed, de zwart-witte trots van Almelo heeft óók wat goed te maken.