Afbeelding
Foto: PR

Steven Brunswijk wil soms zichzelf zijn, zoals in Hof 88 te Almelo

ALMELO – In zijn theaterprogramma vraagt Steven Brunswijk, alias de Braboneger, zich dinsdag in Hof 88 af hoe het zou wezen as hij zichzelf kon zijn.

Als iedereen kon zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties en zonder schaamte zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Daarom gaat de Braboneger dieper in op deze gevoelens en laat mensen tijdens zijn voorstelling hun ware aard zien Brunswijk is bekend als de Braboneger sinds zijn Dumpert-filmpje Gewoon Betalen op GeenStijl meer dan vierhonderdduizend keer is bekeken.

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, verovert hij de harten van Nederlanders. Dat de filmpjes op het internet meer dan een gimmick zijn, bleek bij het theaterdebuut van de Braboneger met de voorstelling Vooroordelen. De voorstellingen waren in een razendsnel tempo uitverkocht. Als men Brunswijk mag geloven is dit nog maar het begin van veel meer.