oude weverij Indië in Almelo
oude weverij Indië in Almelo Foto: Coen Mulder

Overdekte kofferbakverkoop in oude weverij Indië

ALMELO – In de oude weverij op het Indië-terrein vindt zondag 26 november een overdekte kofferbakverkoop plaats. Er is van 12.00 tot 16.00 van alles te koop, en de toegang is vrij. Meer dan honderd verkoopplaatsen biedt deze overdekte markt op vijfduizend vierkante meter.

De kofferbakverkoop biedt een mooie gelegenheid om een middag te snuffelen en om originele Sinterklaas- en Kerstaankopen te doen. Of om op zoek te gaan naar uitbreiding van een verzameling. Het aanbod is altijd zeer gevarieerd, voor oud en jong, voor elk wat wils, van kleding tot gebruiksartikelen, van speelgoed tot platen/elpees, en uiteraard boeken, vaak jaargangen van tijdschriften of stripboeken/bladen.

Soms ook nieuwe

Vaak tweedehands spullen, maar soms ook nieuwe, zoals nimmer gebruikte aankopen of geschenken die nooit zijn gebruikt, zullen worden aangeboden.

Tweede editie

Vorig jaar werd een eerste editie gehouden, in de zomer en buiten. Het was voor een primeur en vaak werd gevraagd wanneer de tweede markt zou worden gehouden. Volgende week zondag dus, maar dan groter en - gezien de tijd van het jaar - geheel overdekt. In de sfeer van de feestdagen.

Springkussen kids

Voor kinderen is er een springkussen. Ook zijn er kramen met onder andere Indische hapjes, Mexicaans Soulfood, koffie, thee, belegde broodjes en zoete koekjes. Er wordt een terras ingericht waar het lekkers kan worden gegeten, maar eten meenemen naar huis kan natuurlijk ook.

Dik honderd plekken

Er zijn ruim honderd verkoopplaatsen. Een verkoopplaats voor een personenauto kost € 12,50 en voor een busje of SUV € 17,50. Bovendien wordt een bedrag van € 5,00 borg gevraagd. Als de plaats schoon wordt opgeleverd wordt de borg terugbetaald.

Aanmelding mogelijk

De kofferbakverkoop op Indië is de goedkoopste markt in de regio en het mooie is dat men niet met de spullen hoeft te sjouwen. Er zijn nog verkoopplaatsen beschikbaar.

Meer informatie

Meer informatie over de kofferbakverkoop is te vinden op de facebookpagina van KofferbakverkoopAlmelo of een e-mail met adresgegevens naar kofferbakverkoopalmelo@gmail.com voor aanmelding.