Peter Bokma
Peter Bokma Foto: archief

ON strijdt met name tegen de zenuwen

ALMELO - In de derde klasse zaterdag gaat het erg goed met Oranje Nassau. De ploeg staat bovenaan, maar lijkt toch weer wat nerveus te worden. Niettemin kan de eerste periodetitel worden opgeÃĢist als zaterdag wordt gewonnen van Kloosterhaar.

De wedstrijd vindt plaats op eigen veld aan de Maardijk. De ploeg van trainer Peter Bokma heeft er een handje van het zichzelf onnodig moeilijk te maken. Afgelopen weekend had het team namelijk die eerste periode al voor het oprapen op het sportpark Groot Lochter te Nijverdal, maar Oranje-Nassau wist niet te winnen van de Sport Vereniging Volharding Nijverdal en droop met 3-2 af. Er moet nu van het stugge Kloosterhaar worden gewonnen om de zaterdagploeg van Quick'20 van zich af te houden.

De zenuwen zijn de grootste tegenstanders voor de oranjehemden. Volgens de chroniqueur van de club was SVVN niet beter, maar wel gepassioneerder, spelend met meer inzet. De arbitrage was niet goed, maar: 'We hebben niet van SVVN, niet van de scheidsrechter, maar van onszelf verloren. Punt.' Met dezelfde instelling kan het zaterdag ook thuis tegen Kloosterhaar zomaar misgaan.