Hugo Klaassen
Hugo Klaassen Foto: MHCA

Hockeyclub Almelo revelatie van Twente

ALMELO – Zowel de vrouwen als de mannen na de hockeyclub Almelo hebben in de tweede klasse voor sensatie gezorgd door Leusden te bedwingen. Ze zijn tot nu toe dit seizoen de verrassingen van het Twentse hockey.

De vrouwen van trainer Niek Hendriks vernederden de nummer drie door met 6-2 te winnen. 'We hebben Leusden compleet overklast', aldus de trainer 'Het was een wonder dat het bij de rust pas 3-2 was. Dit hebben we direct na rust rechtgezet en binnen een kwartier stond het 6-2. Vervolgens speelden we de wedstrijd prima uit, maar als coach moet ik kritisch blijven, anders heb ik niets meer te doen.' Maud Hubbelmeijer (twee), Fleur van Munster, Fleur Gwinner, Veerle Brenninkmeijer en Sam Gierveld scoorden de treffers.

Mannen

De mannen zetten met een 2-2 gelijkspel tegen koploper Leusden een meer dan prima prestatie neer. De gasten hadden nog geen wedstrijd verloren. Almelo was bereid voor elke centimeter op het veld te knokken. Trainer Alexander Enzerink: 'We wilden graag laten zien dat we sterker en slimmer zijn dan ooit, wat we de laatste weken ook herhaaldelijk van tegenstanders en scheidsrechters te horen krijgen. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd en met vijf betrokken wissels op de bank was dit dik verdiend.' Sten Voortman scoorde beide doelpunten, waarvan de laatste op z'n Duits in de voorlaatste minuut. Volgens Enzerink was sluitpost Hugo Klaassen met vele reddingen ook uitblinker; hij werd ook uitgeroepen tot Man of the Match.