Afbeelding
Foto: archief

Heracles moet er meteen op in Den Haag om linkerrijtje te blijven

ALMELO - De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zal zondag geen sinecure zijn, want de Hagenezen draaien tot nu toe een goed seizoen. Ze hebben één punt minder dan Heracles, veertien om vijftien. Wie blijft in het linkerrijtje, dat is op voorhand de vraag.

De ploeg van Alfons Groenendijk speelt in het algemeen degelijk en is waar nodig gevaarlijk, met rappe voorwaartsen, met de hypergevaarlijke rasvoetballer Abdelnasser El Khayati en de altijd nog gewiekste spits Erik Falkenberg. Bovendien barst het team van inzet en karakter, met spelers als Tom Beugelsdijk en Lex Immers.

ADO wist Feijenoord op 2-2 te houden, al zegt dat tegen de dit seizoen tegen zwalkende Rotterdammers niet alles. Heracles krijgt er een zware dobber aan, maar in vorm behoeven de Almeloërs voor ADO niet te vrezen. Dan moeten wél van meet af aan de mouwen omhoog en niet, zoals thuis tegen Groningen, als een rusthuisteam aan een sjokwedstrijd te beginnen.

Heracles boekte thuis tegen Groningen de vierde thuisoverwinning door met 2-1 te zegevieren. Acht minuten voor tijd besliste Jeff Hardeveld de niet al te beste wedstrijd door bij 1-1 een penalty voor de Almeloërs beheerst binnen te schieten. Als zo vaak dit seizoen was Brandley Kuwas de grote man van niet alleen Heracles, maar van het hele veld.