Afbeelding
Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Tuinmeubelengigant Kees Smit nu meest Markante Onderneming van Almelo

ALMELO - Het bedrijf Kees Smit Tuinmeubelen is uitgeroepen tot Meest Markante Onderneming van Almelo. De onderscheiding bestaat uit een glassculptuur die vrijdag aan directeur Henk (de zoon van Kees) Smit zal worden uitgereikt. Het is de nationale Dag van de Ondernemer. Hij ontvangt de onderscheiding uit handen van wethouder Langius van Economie in Almelo.

De nationale Dag van de Ondernemer is ingesteld door MKB Nederland en MKB Almelo grijpt de gelegenheid aan een bedrijf van het jaar te kiezen. MKB Almelo vindt, stelt voorzitter Koolhaas, dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet voor groei, banen en welvaart door durf en doorzettingsvermogen. Op de derde vrijdag van november wordt daarom het ondernemerschap gevierd en worden ondernemers bedankt door ze in het zonnetje te zetten.

Goed een week later vindt de uitreiking van de EnergiekAlmelo Award plaats. Er zijn drie genomineerden: de horecacombi Hookhoes/Kreta, Abbink Metaal en Drukkerij Lulof. Voor deze prijs komen bedrijven in aanmerking die zich op enigerlei wijze onderscheiden, wat ruim en rekbaar is, maar in elk geval moet er sprake zijn van een innovatief karakter een maatschappelijk rendement. Er zijn voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar twee ondernemende sprekers, te weten Jip Maathuis van Brandstift en René Kuipers van Coopers Investors.